Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις

Home / Uncategorized / Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις
Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις

Οι πολίτες σήμερα βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει επιβαρύνει το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολίτες αναρωτιούνται αν υπάρχει «φως στο τούνελ» και έτσι είναι δύσπιστοι απέναντι στον πολιτικό κόσμο.

 

Οι πολίτες βιώνουν ανά ηλικία ή ενασχόληση, πολύ συγκεκριμένα προβλήματα:

 

Μαθητές του λυκείου, που αναγκάζονται σε υπερπροσπάθεια και σε καταφυγή στην παραπαιδεία, προκειμένου να εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο, χωρίς όμως να έχουν επαρκή επαγγελματικό προσανατολισμό, ή ένα σύστημα πιστοποίησης δεξιοτήτων, εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χρήσιμων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Φοιτητέςπου αγωνιούν για την ποιότητα των σπουδών τους, έχουν πολλές φορές αμφιβολία για το αν θα κάνουν μαθήματα λόγω καταλήψεων, που δεν είναι σίγουροι ότι η σχολή που φοιτούν θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Νέες και νέοιαπόφοιτοι σχολών, που βγαίνουν στην αγορά εργασίας με πτυχία και μεταπτυχιακά και αντιμετωπίζουν χαμηλή προσφορά θέσεων εργασίας, άρα και εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές ή προτάσεις ανασφάλιστης εργασίας. Αποτέλεσμα να συσσωρεύουν αρκετούς μήνες ανεργίας και ακόμα περισσότερο άγχος οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

 

Εργαζόμενες μητέρες, που κάνουν καθημερινά αγώνα δρόμου να προβάλουν τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους, που παράλληλα οι αμοιβές τους μειώνονται και που καλούνται να συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στα βάση της οικογένειας προκειμένου να διατηρηθεί ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης.

 

Ελεύθεροι επαγγελματίες, που βλέπουν την αγορά που δραστηριοποιούνται να μειώνεται, άρα να μειώνονται τα έσοδά τους, την ίδια ώρα που η πολιτεία του αυξάνει εισφορές και φόρους.

 

Επιχειρηματίας που προσπαθεί να ανοίξει νέα δραστηριότητα, που βιώνει τη γραφειοκρατία σε αυτή του την προσπάθεια, που βιώνει την αδυναμία χρηματοδότησής του από το τραπεζικό σύστημα, που βιώνει το υψηλό κόστος ενέργειας, που βιώνει το υψηλό μη μισθολογικό κόστος, που βιώνει την προκαταβολή φόρου 100% και την υψηλή φορολογία.

 

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται χρόνια στην αγοράπου βλέπει κι αυτός να μειώνονται οι εργασίες του και τα έσοδά του, αλλά να αυξάνονται οι οικονομικές και γραφειοκρατικές υποχρεώσεις τους προς το κράτος, να αυξάνονται οι φόροι, ενώ αντιμετωπίζει πλέον μη φιλικό περιβάλλον από τις τράπεζες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και κεφαλαιακών ελέγχων.. Περιορίζεται να πληρώνει κάθε τέλος μήνα τις υποχρεώσεις του και τις επιταγές του (αν έχει ακόμα..) και για τον άλλο μήνα «έχει ο θεός…».

 

Οικογένειες με «νοικοκυροσύνη» στα οικονομικά τους, που βλέπουν να μειώνονται σημαντικά τα εισοδήματά τους, ενώ αυξάνονται παράλληλα οι υποχρεώσεις τους για φορολογία εισοδημάτων, αλλά κυρίως για φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους, που αν μάλιστα εμπίπτουν και στο συμπληρωματικό φόρου, καθίστανται ουσιαστικά ενοικιαστές στα σπίτια τους.

 

Συνταξιούχοςπου έχει βιώσει ότι είναι όμηρος των μειώσεων των συντάξεων. Που αντικειμενικά όταν του μειώνεται η σύνταξη δεν έχει περιθώρια αντιδράσεων, απλά υφίσταται τις μειώσεις χωρίς να κάνει τίποτε, μειώνοντας το βιοτικό του επίπεδο. Παρά τη μη μείωση της σύνταξή του (αν είναι συνταξιούχος πριν την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου), φοβάται νέες μειώσεις. Υφίσταται και την περικοπή των αυξήσεων λόγω πληθωρισμού, άρα σε πραγματικούς όρους η σύνταξή του θα μειωθεί.

 

Αλήθεια τι λέμε σε όλους αυτούς;

 

Είναι προφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουμε τα προβλήματα, γνωρίζουμε τις αγωνίες των πολιτών. Γνωρίζουμε επίσης και τη βασική τους αιτία. Την πτώση του εθνικού μας πλούτου, που οφείλεται κυρίως στο μεγάλο, παρεμβατικό, γραφειοκρατικό και σπάταλο κράτος. Γνωρίζουμε ότι αν μειώσουμε την παρέμβαση και το ρόλο του δημοσίου, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία και έτσι θα διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα να αυξήσει τον εθνικό μας πλούτο. Έτσι μειώνεται και το κόστος λειτουργίας του κράτους, άρα και η υψηλή φορολογική επιβάρυνση για πολίτες και επιχειρήσεις.

 

Όλα τα παραπάνω προβλήματα αντιμετωπίζονται με την αύξηση του εθνικού μας πλούτου. Πλούτο που θα δημιουργήσει ο ιδιωτικός τομέας, αν φυσικά περιοριστεί πρώτα η κρατική παρέμβαση και το κόστος του δημοσίου.

 

Αυτό τον στόχο είμαστε βέβαιοι ότι θα τον υπηρετήσουμε καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση που δεν πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά αντίθετα υπηρετεί ένα μεγάλο, παρεμβατικό και σπάταλο κράτος. Με όπλο το πρόγραμμά μας που αυξάνει την ελευθερία παντού!