Οι αγωνίες του πολίτη για το 2019

Home / Uncategorized / Οι αγωνίες του πολίτη για το 2019
Οι αγωνίες του πολίτη για το 2019

Η Νέα Δημοκρατία στο 12οσυνέδριό της, έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά στη θεματολογία της πολιτικής της, που στόχο έχει την ανακούφιση των ζητημάτων που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.

Πέρα από την κεντρική της φιλοσοφία, αυτή της μείωσης του κράτους, της μείωσης των φόρων και της στόχευσης για νέες επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, νέες δουλειές, εξωστρέφεια και τελικά ευημερία, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε θέσεις για απλά θέματα της καθημερινότητας που σίγουρα αγγίζουν ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και είναι ζητήματα που με απλή λογική και πρακτικό πνεύμα, μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Πέρα από τα μεγάλα λοιπόν, από το 12 συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, σταχυολογώ μερικές προτάσεις, που δεν έλκουν άμεσα τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κατά τη γνώμη μου επιδρούν θετικά στη μέση ελληνική οικογένεια.

Το επίδομα των 2.000 ανά παιδί, σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα, θέμα που αγγίζει πλέον και τις μεταβολές στη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής, όμως αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση που η πολιτεία οφείλει να δώσει στην ελληνική οικογένεια όταν μια νέα ζωή έρχεται στον κόσμο. Είναι μέτρο ουσίας που διευκολύνει το νέο ζευγάρι να αντιμετωπίσει καλύτερα την έλευση του νέου μέλους στην οικογένειά του.

Η πιστοποίηση ξένης γλώσσας στο σχολείο, προφανώς αφορά όλες τις ελληνικές οικογένειες και τους μαθητές. Μειώνει την ανάγκη καταφυγής σε φροντιστήρια και ανακουφίζει οικονομικά τη μέση ελληνική οικογένεια. Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας και η πιστοποίησή της, θα γίνεται πλέον στο σχολείο, κάτι που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας η εκμάθηση της ξένης γλώσσας να γίνει από μικρή ηλικία, ώστε τα παιδιά να έχουν την επάρκεια να σταθούν στο σύγχρονο κόσμο, ανοίγοντας παράλληλα μπροστά τους το σύνολο σχεδόν της διεθνούς βιβλιογραφίας που είναι γραμμένη ή μεταφρασμένη στην αγγλική γλώσσα.

Η πιστοποίηση δεξιοτήτων πληροφορικής, κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Δείχνει ότι η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται που πάει ο κόσμος και φροντίζει τα νέα μέλη της, οι αυριανοί εργαζόμενοι να έχουν εφόδια και να έχουν πιστοποιηθεί για τις γνώσεις τους στην πληροφορική από το σχολείο.

Η αντιμετώπιση του εκφοβισμού στα σχολείαμε την ύπαρξη ειδικού συμβούλου, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας της ελληνικής οικογένειας για ένα φαινόμενο που δυστυχώς ενισχύεται στις σχολικές μονάδες σήμερα. Αντίστοιχο στόχο έχουν και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του cyber– bulling.

Σε μια εποχή που το μέσο προσδόκιμο ζωής αυξάνεται και η τεχνολογία κινείται πλέον με γεωμετρικούς ρυθμούς, μέτρα για την δια βίου ενίσχυση δεξιοτήτωναποτελούν απαραίτητο πλαίσιο μιας κοινωνίας που θέλει να βλέπει στο μέλλον. Η ύπαρξη τέτοιων δυνατοτήτων είναι πρώτη προτεραιότητα της αυριανής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ανισότητες στην αγορά εργασίας μεταξύ ανδρών και γυναικώνδεν μπορούν σήμερα να μας αφήσουν να κωφεύουμε στο θέμα, όχι μόνο για τους αυτονόητους λόγους ισότητας, αλλά γιατί η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, μόνο θετικά έχει να προσφέρει στην ανάπτυξη, στην παραγωγικότητα, στο συνταξιοδοτικό μας σύστημα. Ως επόμενη κυβέρνηση δίνουμε τεράστια σημασία στο θέμα.

Η οδική ασφάλεια, που ευθύνεται για χιλιάδες χαμένες ανθρώπινες ζωές και δεκάδες χιλιάδες σοβαρούς τραυματισμούς, πρέπει να μπει ψηλότερα στην ατζέντα της πολιτείας. Στο συνέδριό μας είχε την θέση που της αξίζει και ένας τραπέζι εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα, μας απασχόλησε αποκλειστικά. Απόκτηση νοοτροπίας για την κινητικότητα στις πόλεις και στις εθνικές οδούς, από το σχολείο είναι ένα μέτρο που αποδίδει στο δυτικό κόσμο.

Τέλος, ένας θέμα που δεν είναι φλέγον στις μέρες μας, αλλά είναι ενδεικτικό ενός κόσμου που αλλάζει, είναι οι προτάσεις μας για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησηςστη χώρα, ξεκινώντας από δημιουργία υποδομών φόρτισης οχημάτων, αλλά και από τα δημόσια αυτοκίνητα και μέσα μεταφοράς. Προτάσεις που σε βάθος χρόνου εξοικονομούν φυσικούς, αλλά και οικονομικούς πόρους.

Το 12οσυνέδριό μας ήταν συνέδριο απλής λογικής. Συνέδριο ενότητας, υπευθυνότητας, αποφασιστικότητας να αναλάβουμε το ρόλο που θα μας δώσουν οι πολίτες, αλλά και εξειδικευμένης γνώσης, ώστε με επάρκεια να αντιμετωπίσουμε τα απλά και τα μεγάλα προβλήματα που έχει σήμερα η πατρίδα μας.

Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί καλύτερα!