Ο άλλος δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Home / Uncategorized / Ο άλλος δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο άλλος δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο κρατισμός και ο ρόλος του κράτους στην κοινωνία και την οικονομία, είναι η μεγάλη διαφορά που έχουμε σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι, βασιζόμενοι στην αριστερή τους ιδεολογία, έχουν το κράτος ως επίκεντρο της πολιτικής τους. Θεωρούν ότι το κράτος πρέπει να ρυθμίζει την οικονομία, να πραγματοποιεί επενδύσεις με δανεικά για να ωθήσει την ανάπτυξη, να παρεμβαίνει στην κοινωνία και την αγορά, προς όφελος των αδυνάτων. Το κράτος για αυτούς αποτελεί κομματικό λάφυρο, μέσο εξουσίας και εκμαυλισμού της κοινωνίας. Για αυτό και επιλέγουν να το μεγαλώνουν. Για αυτό και επιλέγουν προσλήψεις ημετέρων, προσλήψεις ορισμένου χρόνου, προσλήψεις μετακλητών. Για αυτό και έχουν αυξήσει το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο κατά ένα 1 δισ. ευρώ από το τέλος του 2014. Για αυτό έχουν αυξήσει τους δημοσίους υπαλλήλους κατά 35.000 σε μια τετραετία.

Για να συντηρήσουν το κράτος αυτό, βάζουν φόρους. Φόρους σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, στην περιουσία, στις συναλλαγές. Φόρους που αυξάνονται, που μειώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, φόρους που εμποδίζουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Φόρους, που οδηγούν την κοινωνία στην αναζήτηση επιδομάτων, τα οποία παρέχει ο κράτος, έτσι ώστε σταδιακά η κοινωνία να μετατρέπεται σε επιδοματική.

Αυτός είναι ο δρόμος της σημερινής Κυβέρνησης που σταθερά τον ακολουθεί την τελευταία τετραετία και έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική καθίζηση, την αδυναμία της οικονομία να πάρει μπρος και τελικά τους Έλληνες να δηλώνουν λιγότερα κάθε χρόνο εισοδήματα από την προηγούμενη χρονιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ παρουσιάζει τον άλλο δρόμο από το σημερινό. Παρουσιάζει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που προφανώς έχει διαφορετική αφετηρία από αυτό της Κυβέρνησης. Για αυτό είναι εντελώς διαφορετικό, για αυτό μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Ο κρατισμός είναι μακριά από το πολιτικό DNAτης Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα είναι αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ, η εφαρμογή στην Ελλάδα μιας πολιτικής που θα εδράζεται σε ένα μικρότερο κράτος. Ένα μικρότερο, αποτελεσματικότερο και λιγότερο κοστοβόρο κράτος, με μικρότερο ρόλο στην οικονομία και στην κοινωνία, είναι σήμερα ο άλλος δρόμος που προβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα κράτος που θα αφήνει περισσότερες ελευθερίες στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, στην αυτοδιοίκηση, σε όλους τους φορείς, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να παράξουν εθνικό πλούτο και ευημερία. Ένα κράτος που θα θέλει λιγότερους πόρους, άρα λιγότερους φόρους για να λειτουργήσει. Ένα κράτος που θα βοηθά τον επιχειρηματία και τον εξαγωγέα, να πουλήσουν περισσότερο, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να δημιουργήσουν πλούτο. Ένα κράτος που θα λειτουργεί με στόχο να προσελκύει ξένες επενδύσεις, νέους επενδυτές που θα τους βοηθά να επιχειρούν στην Ελλάδα.

Αυτός είναι ο άλλος δρόμος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δρόμος με αφετηρία ένα άλλο κράτος από αυτό που έχει φτιάξει σήμερα ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ. Ένας δρόμος με λιγότερους φόρους, λιγότερη γραφειοκρατία, ένας δρόμος που θα ενισχύει τις εθνικές εξαγωγές και θα προσελκύει επενδύσεις, έτσι ώστε και νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν και η χώρα να αναπτυχθεί με ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ανάπτυξη στο μισό της ευρωζώνης, είναι απόκλιση από την Ευρώπη. Θέλουμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους από αυτούς της ευρωζώνης, τριπλάσιους από τους σημερινούς, ώστε γρήγορα να φτάσουμε, με τις δικές μας δυνάμεις και όχι με δανεικά, εκεί που ήμασταν πριν την κρίση. Θέλουμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας και να στηρίξουμε τις συντάξεις των γονέων μας.

 

Αυτός είναι ο πυρήνας του άλλου δρόμου που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. Ένας δρόμος μακριά από τον κρατισμό.