Μόνο οι θέσεις εργασίας μπορούν να σώσουν τις συντάξεις

Home / Uncategorized / Μόνο οι θέσεις εργασίας μπορούν να σώσουν τις συντάξεις
Μόνο οι θέσεις εργασίας μπορούν να σώσουν τις συντάξεις

Σε μείζον θέμα της δημόσιας ζωής ανάγεται η προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση, όχι να αναστείλει τη μείωση των συντάξεων, αλλά απλά να αναβάλει τη μείωσή τους για μερικούς μήνες.

Φυσικά γίνεται με ωμό τρόπο για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Είναι κυνικοί, γιατί παίζουν με τις αγωνίες των συνταξιούχων και ποντάρουν να καλλιεργήσουν προσδοκίες σε αυτούς, ότι ψηφίζοντάς τους, θα καταφέρουν τελικά να μην εφαρμόσουν τη μείωση στις συντάξεις ή να την παρατείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Με αυτή τους την πρακτική κοροϊδεύουν τους πολίτες και δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει να λύσουν το βασικό πρόβλημα του συνταξιοδοτικού. Γιατί αν τους ενδιέφερε, τότε θα κοίταζαν να διορθώσουν τη βασική αιτία που προκαλεί τη μείωση των συντάξεων, που δεν είναι άλλη από τη μείωση των εσόδων του συστήματος, που προκαλούνται από τη μείωση των θέσεων εργασία και τη μείωση του γενικότερου επιπέδου των μισθών.

Άρα η διατήρηση ή η αύξηση των συντάξεων σε αυτά τα επίπεδα, περνά μέσα από την αύξηση των εσόδων του συστήματος με νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτός πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας ώστε να μην μειώνονται οι συντάξεις. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας, ότι αν κάθε χρόνο το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι σταθερό, τότε με την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων που υπάρχει, λόγω των δημογραφικών δεδομένων, η μέση σύνταξη θα μειώνεται. Άρα είναι απολύτως απαραίτητο να αυξήσουμε τα έσοδα του συνταξιοδοτικού, δηλαδή να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και μάλιστα να γίνουν καλά αμειβόμενες.

Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Η συζήτηση που έχει ανοίξει η Κυβέρνηση δεν βλέπει το «δάσος», αλλά το δέντρο της ψηφοθηρίας. Πρέπει να δούμε το βάθος και να αντιμετωπίσουμε το κύριο πρόβλημά μας, που είναι η παραγωγή της οικονομίας μας. Χρειαζόμαστε το συντομότερο νέες επενδύσεις και τεχνογνωσία καινοτομίας, ώστε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και τις εξαγωγές μας, όπου μάλιστα υπάρχει αυξημένη ρευστότητα και ιδιαίτερη ζήτηση από το εξωτερικό, που μπορεί για να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές μας. Αυτά θα φέρουν αύξηση εθνικού πλούτου, νέες θέσεις εργασίας, επιστροφή των νέων επιστημόνων μας από το εξωτερικό και τελικά αυξημένα έσοδα του συστήματος, που είναι ο μόνος τρόπος ώστε  να μην μειωθούν οι συντάξεις.

Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Αυτή την πραγματικότητα αποτυπώνουμε εμείς στη Νέα Δημοκρατία με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες, σε αντιδιαστολή με τις φρούδες ευκαιριακές ελπίδες που καλλιεργεί η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Και για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη, δουλεύουμε μεθοδικά και με σχέδιο, που όταν εφαρμοστεί είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες πολίτες θα δουν γρήγορα τα αποτελέσματά του, με αύξηση των εισοδημάτων και της ευημερίας τους.

Η εξίσωση είναι απλή λοιπόν.  Νέες ιδιωτικές επενδύσεις και εξαγωγές, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, αύξηση των αμοιβών, άρα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση εσόδων στο συνταξιοδοτικό που θα κρατήσουν τις συντάξεις σταθερές και θα βοηθήσουν σε δεύτερο χρόνο στην αύξηση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων.

Νέες επενδύσεις σημαίνει μείωση κρατισμού, μείωση φορολογίας.

Εξαγωγές σημαίνει ανταγωνιστικότητα, καινοτομία, γνώση, αλλά μείωση κρατισμού, μείωση φορολογίας, μείωση κρατισμού.

Μείωση κρατισμού και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασύμβατες. Μείωση κρατισμού είναι η βασική φιλοσοφία πάνω στην οποία φτιάχνεται το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε εμάς στη Νέα Δημοκρατία, μας ενδιαφέρει να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών, στην ουσία τους και όχι επιφανειακά. Αυτή μια βασική διαφορά μας με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν το συντομότερο εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, τόσο καλύτερα μπορούμε να εγγυηθούμε την οριστική διατήρηση των συντάξεων και σε επόμενη φάση την διόρθωση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους και στις συντάξεις χηρείας.