Όλοι μας ανεξαιρέτως μπορούμε να αποφορτίσουμε το δίκτυο απορριμμάτων

Όλοι μας ανεξαιρέτως μπορούμε να αποφορτίσουμε το δίκτυο απορριμμάτων

Για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στην εκπομπή “Απολύτως σχετικό” με τον Ανδρέα Παπασταματίου και τη Στεφανία Χαρίτου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ότι η προσπάθεια ξεκινά από το σπίτι του κάθε πολίτη.
“Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά τα απορρίμματα μας και να μην τα πετάμε στον πράσινο κάδο, συνεπώς σε χωματερές. Ο διαχωρισμός ξεκινά από το σπίτι και μέσω του μπλε κάδου ανακτώνται τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος έθεσε ψηλά τον πήχη τόσο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όσο και την ανακύκλωση.
“Στόχος μας είναι κάθε γειτονιά και κάθε δρόμος, δίπλα από τον πράσινο κάδο να υπάρχει ο μπλε και ο καφέ. Ήδη στη Αττική έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση καφέ κάδων”, σημείωσε ο κ. Γραφάκος.
“Θα πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης και να υιοθετήσουμε τη χρήση των καφέ κάδων, καθώς ο στόχος για την Ελλάδα είναι το 2030 να θάβεται το 10% των απορριμμάτων. Ο σχεδιασμός για τη Φυλή προϋποθέτει τον εκσυγχρονισμό των μονάδων για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Μειώνοντας τα απορρίμματα και προσπαθώντας να διαχειριστούμε σωστά των απορρίμματα, θα καταφέρουμε να μειώσουμε την επιβάρυνση περιοχών όπως η Φυλή, ήταν τα λόγια του κ. Γραφάκου.