Φανταστείτε τι θα γίνει με το Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Φανταστείτε τι θα γίνει με το Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Δημοσιεύθηκε Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής – 7.4.2019

Έχουμε και λέμε για την πολιτική που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο, όπως λέει, να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα:

 • Απέτυχε σε όλες τις μεγάλες επενδύσεις που τόσο έχουμε ανάγκη. Καθυστερεί το Ελληνικό, καθυστερεί τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Αφάντου και Κασσίοπη, κλείνει τις Σκουριές και τώρα έχει βάλει στο στόχαστρο τις επενδύσεις της Coscoτου μεγαλύτερου δηλαδή επενδυτή στη χώρα.
 • Αυξάνει τους φόρους, σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κυρίως σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό, που τις επιβάρυνε με τέλος διαμονής.
 • Διατηρεί τον κρατισμό στη ΔΕΗ, όπου αδυνατεί να πουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες, όπου έχει φέρει σε αδιέξοδο την επιχείρηση και τελικά καταναλωτές και επιχειρήσεις επιβαρύνονται με υψηλό ενεργειακό κόστος, που αδυνατίζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εξαγωγών.
 • Αυξάνει τη γραφειοκρατία στο δημόσιο με δημιουργία 32 νέων γενικών γραμματειών, που επιβαρύνουν τη ζωή μας.
 • Έδιωξε 45 δισ. ευρώ από το τραπεζικό σύστημα το πρώτο εξάμηνο του 2015, στερώντας ουσιαστικά χρήματα για χρηματοδοτήσεις στην οικονομία από το τραπεζικό σύστημα.
 • Επέβαλεcapital control στιςΤράπεζες.

Με όλα αυτά που έκανε ο κ. Τσίπρας, η χώρα το 2018 είχε ανάπτυξη 1,9%! Φυσικά και υπάρχει εξήγηση για το γεγονός. Είναι η αύξηση της αγοραστικής δύναμης σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο την τελευταία τετραετία 2015 – 2018, όπου η Ευρώπη αναπτύχθηκε με 9,3% και η παγκόσμια οικονομία με 13,2%. Είναι η απλή θεωρία στα οικονομικά, αυτή της προσφοράς και της ζήτησης. Αυξάνεται η ζήτηση από το εξωτερικό, αυξάνονται οι εξαγωγές και ο τουρισμός.

Όμως οι επενδύσεις που εκτός από τα χρήματα των επενδυτών (που κι αυτά αυξάνονται), χρειάζονται και κίνητρα, χρειάζονται σχέδιο και κυρίως σοβαρό, ευέλικτο και όχι ακριβό κράτος, είναι καθηλωμένες. Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό στη χώρα ανήλθαν μόλις σε 20,4 δισ. ευρώ το 2018. Αναπολούμε τα 63 δισ. ευρώ του 2007…

Αν με όλα αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα είχε ανάπτυξη περίπου 2%, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν εκλεγεί Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Όταν δηλαδή:

 • Η Κυβέρνησή του θα κάνει ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα, έχοντας ως εχέγγυο το φιλοεπενδυτικό προφίλ του επόμενου Πρωθυπουργού.
 • Όταν οι αδειδοτήσεις για μεγάλες επενδύσεις θα γίνονται γρήγορα σε επίπεδο υφυπουργού.
 • Όταν οι λοιπές επενδύσεις θα γίνονται στη λογική της έναρξης δραστηριότητας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και όχι από τη δημόσια διοίκηση που ταλαιπωρεί τους επενδυτές.
 • Όταν επιστρέψει η χαμένη εμπιστοσύνη για τη χώρα
 • Μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής στο 20% για τις επιχειρήσεις
 • Όταν με το νέο συνταξιοδοτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.
 • Όταν ανοίξει η αγορά ενέργειας, μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και μειωθεί το κόστος του ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με άλλα λόγια όταν γίνουμε μια φυσιολογική, κανονική χώρα του δυτικού κόσμου.

Πιστεύω λοιπόν με βάση τα παραπάνω, αν σήμερα οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι κοντά στο 2% με τον κ. Τσίπρα Πρωθυπουργό, τότε οι επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, θα δώσουν εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γρήγορα ορατούς σε όλους. Θα δώσουν γρήγορα σημαντική αύξηση του εθνικού μας πλούτου, που θα φέρει αύξηση των εισοδημάτων σε όλους τους Έλληνες και βελτίωση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής, κυρίως εκείνων που επηρεάστηκαν περισσότερο αρνητικά από τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Η χώρας μας έχει δυναμική. Αυτή την εμποδίζει ο κ. Τσίπρας και ο κρατισμός του. Αυτή τη δυναμική θα απελευθερώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη μείωση του κρατισμού. Αυτή θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα ενάρετο οικονομικό κύκλο ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας και ευημερίας για τον ελληνικό λαό.