Έτοιμο Πρόγραμμα για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα

Έτοιμο Πρόγραμμα για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής – 23.06.2019

Είχα την τιμή και τη χαρά να βρεθώ για 3 χρόνια στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Στο γραμματεία εκείνη που είχε την ευθύνη σύνταξης του κυβερνητικού προγράμματος.

Η δουλειά που έγινε κατά τη γνώμη μου ήταν επαγγελματικού επιπέδου, παρόλο που όσοι εργάστηκαν για αυτό, εργάστηκαν σε εθελοντική βάση. Δεκάδες ικανοί συμπολίτες μας, που αρκετοί από αυτούς δεν είχαν διαβεί ποτέ στη ζωή τους πολιτικό γραφείο, έδωσαν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους, τις δεξιότητές τους, προκειμένου να μεταφράσουν όλα αυτά σε εφαρμοσμένο πρόγραμμα πολιτικής που θα απαντούσε στις ανάγκες των κλάδων τους, των τομέων και πεδίων δράσης τους. Που θα απαντούσε τελικά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε παρά να τους αφήσει ελεύθερους να σχεδιάσουν, να τους ακούσει και τελικά να υιοθετήσει τις προτάσεις τους, που όλες μαζί αποτελούν ένα ενιαίο συνεκτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια, όπως το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην ελληνική κοινωνία.

Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, καλά σχεδιασμένο, κοστολογημένο, ιεραρχημένο χρονικά, που έρχεται να απαντήσει στα μεγάλα ζητούμενα για την Ελλάδα των επόμενων ετών. Έρχεται να αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες και χρόνιες παθογένειες που ταλαιπωρούν τη χώρα, που την έφεραν στη χρεοκοπία, που καθιστούν την παραγωγή της μη ανταγωνιστική, που δεν την αφήνουν να αυξήσει με σημαντικούς ρυθμούς το ΑΕΠ της, άρα και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει δύο παράλληλους άξονες. Τον άξονα της δημιουργίας ενός μικρότερου, αποτελεσματικότερου και λιγότερου κοστοβόρου κράτους, που θα παρεμβαίνει λιγότερο στις ζωές μας και στις οικονομικές μας δραστηριότητες και τον άξονα της δημιουργίας ενός φιλικού και σταθερού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Το μικρότερο κράτος θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, θα χρειάζεται λιγότερα χρήματα να λειτουργήσει και έτσι θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε τους φόρους. Οι μειωμένοι φόροι όμως και η «ισοπέδωση» της γραφειοκρατίας και των εμποδίων που έχει σήμερα η επιχειρηματικότητα, θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα προσελκύσει τις επενδύσεις, θα κλείσει το επενδυτικό κενό των 80 – 100 δις. ευρώ σε μια τετραετία και έτσι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και ευημερία.

Με καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος και με ισχυρότερη οικονομία, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε αποτελεσματικότερα και τις υπόλοιπες πτυχές του προγράμματός μας. Στήριξη των αδύνατων συμπολιτών μας, αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, κατάρτιση των μακροχρόνια ανέργων, καλύτερες συνθήκες στην υγεία, έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, καλύτερες συνθήκες ασφάλειας, που εκτός από πόρους, χρειάζονται και βούληση να αντιμετωπίσουμε τους θύλακες ανομίας. Παράλληλα θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε καλύτερο το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο Πανεπιστήμιο, να δημιουργήσουμε απαραίτητες υποδομές και μεγάλα έργα που χρειάζεται η χώρα, να προστατέψουμε αποτελεσματικότερα το περιβάλλον, να φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορά μας και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα το μεταναστευτικό. Με άλλα λόγια να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και αυτοδύναμη.

Το πιο σημαντικό, είναι ότι τα κρίσιμα νομοσχέδια είναι σχεδόν έτοιμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερα προετοιμασμένη εν αναμονή Κυβέρνηση. Με έτοιμα σχέδια νόμου, πρώτα από όλα για τον τρόπο λειτουργία της Κυβέρνησης, για τη δημόσια διοίκηση, για τη φορολογία, για την ανάπτυξη, για την παιδεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας που δούλεψε για την κατάρτιση του προγράμματός μας και θα δουλέψει για την εφαρμογή του, έχουν συναίσθηση των μεγάλων ευθυνών απέναντι στη χώρα και τους πολίτες.

Η Ελλάδα από την 8 Ιουλίου, γυρίζει σελίδα, αλλάζει εποχή, περνά σε μια εποχή δημιουργίας, ισχυρής ανάπτυξης, παραγωγής, σε μια εποχή που θα την ξαναφέρει στο ύψος της στο σύγχρονο κόσμο και στις ξένες αγορές.