Τα απορρίμματα κοστίζουν και στο Κράτος και στους πολίτες

Τα απορρίμματα κοστίζουν και στο Κράτος και στους πολίτες

Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να μη διαχειριζόμαστε σωστά τα απορρίμματά μας, γιατί το κόστος της μη διαχείρισης είναι ακριβό και για το κράτος και για τους πολίτες, τόνισε ο Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, σε συνέντευξη του στον Real FM στις 22.8.2019.

Και συνέχισε λέγοντας πως “χρειάζεται περαιτέρω ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών για την εξοικείωση τους στην σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης που προκύπτουν από το γεγονός ότι σήμερα υποδομές δεν υπάρχουν. Όταν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο αποκομιδής υπάρχει μπλε και καφέ κάδος μαζί με τους κάδους απορριμμάτων, σε συνδυασμό και με την εκπαίδευση σίγουρα θα έχουμε καλύτερη διαχείριση και από τους πολίτες”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευκης του, ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε με έμφαση:

“Είμαστε πίσω στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων κυρίως στην Αττική διότι η Περιφερειακή Διοίκηση της κ. Δούρου για λόγους καθαρά ιδεοληπτικούς ακύρωσε τη δημιουργία τεσσάρων μονάδων στην Αττική, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί με τη μορφή των ΣΔΙΤ. Εάν αυτά είχαν υλοποιηθεί σήμερα δεν θα μιλάγαμε για πρόβλημα”.