Τίθεται θέμα Δημοκρατίας αν έχει υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στη δικαστική εξουσία

Τίθεται θέμα Δημοκρατίας αν έχει υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στη δικαστική εξουσία

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” της 22.10.19, με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου τόνισε πως αν υπήρξαν παρεμβάσεις από την εκτελεστική εξουσία στη δικαστική εξουσία, με στόχο να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι, αυτό θέτει θέμα δημοκρατίας και αφορά όλο τον πολιτικό κόσμο και οφείλει να διερευνηθεί σε βάθος.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, είπε πως ο πρώην Υπουργός έσπευσε με δήλωσή του να προαναγγείλει ότι το σκάνδαλο της Novartis, είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους.

Και ο Μανώλης Γραφάκος κατέληξε λέγοντας:

“Φέρεται λοιπόν ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι με τις ενέργειές του άφησε σαφέστατες αιχμές ότι υπήρχαν ζητήματα κατά των πολιτικών του αντιπάλων, φέρεται ότι προσπάθησε, ελπίζω το λέω εκ των προτέρων, ελπίζω να φανεί ότι σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει τέτοιου είδους παρέμβαση, διότι όλοι θα είμαστε κερδισμένοι, διότι θα είναι θωρακισμένο το σύστημα μας.

Αν όμως υπήρξαν παρεμβάσεις από την εκτελεστική εξουσία στη δικαστική εξουσία, με στόχο να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι, αντιλαμβανόμαστε ότι τίθεται θέμα δημοκρατίας και μας αφορά όλους και για αυτό οφείλουμε να το διερευνήσουμε σε βάθος.

Λέω και πάλι εύχομαι πραγματικά να μην εμφανιστούν τέτοιου είδους διαδρομές και παρεμβάσεις.  Το ότι το εύχομαι το λέω για το πολίτευμα και τη Δημοκρατία.  Δε μπορώ να ξέρω σε βάθος τα γεγονότα, όμως διακρίνω και εγώ ότι κάτι συμβαίνει”.