συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ

συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος συμμετείχε μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ όπου και εγκρίθηκε η υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων της Σαντορίνης με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ένα σημαντικό έργο υποδομής, επένδυσης ύψους 19 εκατ. ευρώ, για έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Με την ολοκλήρωσή του, σε ετήσια βάση, θα γίνεται διαχείριση 25.000 τόνων αποβλήτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, με σύγχρονο τρόπο και θα έχει ως αποτέλεσμα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η μονάδα θα δέχεται και θα επεξεργάζεται βιοαπόβλητα, ανακυκλώσιμα υλικά και σύμμεικτα, ενώ ο ανάδοχος θα αναλάβει τη λειτουργία της για 25 χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου συνεχίζουν αδιάκοπα την εξαιρετική δουλειά και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η ανάπτυξη υποδομών στο Νότιο Αιγαίο εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν θετικά νέα για τη δημιουργία μονάδων διαχείρισης αποβλήτων και σε άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο της Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα, που πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία.Η χώρας μας έχει μπει δυναμικά σε τροχιά απόκτησης των αναγκαίων υποδομών για τη διαχείριση των αποβλήτων της.