Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοιό! Συμβουλές για σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας

Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοιό! Συμβουλές για σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας

Για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο Θέμα. Πιο συγκεκριμένα, στο ότι ο κορωνοιός είναι πιθανό να επεκτέινεται μέσα από τα απορρίμματα, αν δεν προσέξουμε. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι κάθε είδος απορριμμάτων προσωπικής ατομικής υγιεινής θα πρέπει να πετιέται με ιδιαίτερη μεταχείριση, στους πράσινους κάδους και σε καμία περίπτωση στους κάδους ανακύκλωσης.

“Ότι σχετίζεται με την προστασία μας από τον κορωνοιό, δηλαδή γάντια, μάσκες χαρτομάντηλα ή κυρίως μαντηλάκια τα οποία είναι απολυμαντικά με ίνες, αυτά δεν ανακυκλώνονται. Είναι το πρώτο που πρέπει να πούμε. Δεν πετώνται στον μπλε κάδο, δεν ανακυκλώνονται. Η διαλογή που γίνεται στα κέντρα διαλογής σε κάποια από αυτά γίνεται χειρωνακτικά. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι θέτουμε σε κίνδυνο τους εργαζομένους εκεί. Αυτά πώς τα αντιμετωπίζουμε; Τα βάζουμε σε διπλές σακούλες και τα ρίχνουμε στον πράσινο κάδο ή στο γκρι κάδο ανάλογα, όπου πηγαίνουν για υγειονομική ταφή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γραφάκος.

“Αυτό είναι το στοίχημα, πάνω σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύει όλη η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο μήνας Απρίλιος είναι ο κρίσιμος, ας κάνουμε λοιπόν και μία δουλειά παραπάνω στο θέμα των απορριμμάτων προκειμένου να είμαστε συμβατοί με αυτό τον στόχο”, σημείωσε ο κ. Γραφάκος.