Στόχος μας να οδηγηθούμε σε χαμηλότερο ποσοστό ταφής απορριμμάτων

Στόχος μας να οδηγηθούμε σε χαμηλότερο ποσοστό ταφής απορριμμάτων

Στόχος μας σε συνεργασία με τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να επιτύχουμε χαμηλότερο ποσοστό ταφής αποβλήτων από αυτό που υπάρχει σήμερα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και στην Εκπομπή Άσε μας πρωί-πρωί με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα της 11.9.2019.

Ο Μανώλης Γραφάκος συνέχισε λέγοντας:
“Η κυβέρνηση βάζει ορίζοντα τετραετίας στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος δημιουργώντας τις μονάδες επεξεργασίας που απαιτούνται.

Η προσπάθεια αυτή που θα καταβάλουμε εκτός από την κεντρική κυβέρνηση και τις περιφερειακές και τοπικές αρχές αφορά άμεσα και τον κάθε πολίτη. Η προσπάθεια για να στέλνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα απορρίμματα για ταφή στην Φυλή και στην κάθε Φυλή σε όλη τη χώρα ξεκινάει από το κάθε νοικοκυριό. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στόχος μας είναι η εισαγωγή σε όλη τη χώρα του καφέ κάδου στον οποίον θα συλλέγονται τα οργανικά απορρίμματα δηλαδή υπολείμματα από τρόφιμα φρούτα λαχανικά, τα οποία είναι το 40% του συνόλου των οικιακών απορριμμάτων. Θα υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία ώστε να ανακτάται ένα μεγαλύτερο ποσοστό από το 3% που ανακτάται σήμερα.

Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του θέματος ήδη γνωρίζω ότι πολλοί δήμοι ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για την απόκτηση αυτού του εξοπλισμού”.