Στόχος μας για αυτή την 4ετία είναι η εισαγωγή του καφέ κάδου και η μείωση του ποσοστού ταφής

Στόχος μας για αυτή την 4ετία είναι η εισαγωγή του καφέ κάδου και η μείωση του ποσοστού ταφής

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος δίνοντας συνέντευξη στην Αθηναΐδα Νέγκα και την εκπομπή One Talk Weekend της 21.9.19 στο One Channel τόνισε μεταξύ άλλων:

“Στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων αυτή την 4ετία είναι η εισαγωγή του καφέ κάδου και η μείωση του ποσοστού ταφής.

Η ανάκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού απορριμμάτων στοχεύουμε να γίνει με πιο σοβαρή ανακύκλωση, με περισσότερους μπλε κάδους, με καλύτερο εξοπλισμό, με εισαγωγή του καφέ κάδου για συλλογή βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών) παντού, σε κάθε γειτονιά της χώρας.

Παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς προχωρούμε στη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, προτρέποντας τους φορείς να κινηθούν με τη διαδικασία. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα στην υπερσύγχρονη μονάδα που λειτουργεί εκεί, πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης”.