Κυβερνητικό πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας

Home / Άρθρα / Κυβερνητικό πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας
Κυβερνητικό πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας

Το Κυβερνητικό Πρόγραμμα είναι ίσως το βασικότερο πλαίσιο της επικοινωνίας πολιτικής ηγεσίας και πολιτών.

Είναι το μέσο που θα προδιαγράψει, ΠΟΥ θέλουμε να πάμε ως χώρα και ΠΩΣ θα πάμε.

Όμως βασική προϋπόθεση και για τα δύο παραπάνω, είναι να συμφωνήσουμε στο ΣΗΜΕΙΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ μας. Δηλαδή από που ξεκινάμε για να πάμε κάπου, που είμαστε τώρα, ποια είναι η κατάστασή μας και ποιες είναι οι αιτίες που φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου που πρέπει με σαφήνεια να προσδιοριστεί, να συζητηθεί, να αναλυθεί σε βάθος και με επάρκεια στους πολίτες, ώστε τελικά να γίνει αποδεκτό και από αυτούς.

Έχω την εντύπωση, ότι η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου τα τελευταία επτά χρόνια, δεν εξήγησε στους συμπατριώτες μας την πραγματική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας, ίσως διότι έτσι θα αναδεικνύονταν και οι δικές της ευθύνες. Έτσι άλλες ήταν οι ανάγκες της χώρας, άλλα έβλεπαν και ανέμεναν οι πολίτες.

Όμως αν δεν κλείσει αυτό το χάσμα στην επικοινωνία πολιτών – πολιτικών, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Άλλα θα περιμένουν οι πολίτες, άλλα θα εννοούν οι πολιτικοί. Και κάπου εκεί χάνεται η εμπιστοσύνη, κάπου εκεί αρχίζει η αμφισβήτηση, κάπου εκεί απαξιώνονται οι θεσμοί.

Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Δεν δημαγωγεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό, έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και έχει το σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η επιτυχία μας εξαρτάται από ένα και μόνο παράγοντα. Να έχουμε την υπομονή και την ανοχή, στα πρώτα μας βήματα, του ελληνικού λαού.

Έτσι πρέπει να δουλέψουμε μεθοδικά, με επιμονή, ειλικρίνεια και συνέπεια, ώστε να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας, τι έχει συμβεί στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, γιατί έχει συμβεί και πως μπορούμε να αυξήσουμε το βιωτικό μας επίπεδο. Πως μπορούμε να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο, πως μπορούμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ της χώρας μας. Μετά όλα θα είναι πιο εύκολα…

Είναι προφανές ότι άλλο πρόγραμμα θα αναμένουν οι πολίτες να φτιάξουμε και να εφαρμόσουμε, αν πεποίθησή τους είναι ότι μας φταίει η κα Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλο πρόγραμμα θα αναμένουν αν εμείς τους κάνουμε να διαπιστώσουν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, ή το πρόβλημα του σπάταλου και αντιπαραγωγικού κράτους μας που για να επιβιώσει αντλεί υπερβολικούς πόρους από την ιδιωτική οικονομία. Ή ακόμα περισσότερο το πρόβλημα που δημιουργείται στην εθνική οικονομία όταν πολλοί συμπολίτες μας βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη, με εισφορές υποπολλαπλάσιες από τη σύνταξη που λαμβάνουν.

Είμαι αισιόδοξος ότι με τον πολιτικό λόγο και την ειλικρίνεια που εκπέμπει ο Πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και τη μεθοδική δουλειά που θα κάνουμε στη γραμματεία προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας με την καθοδήγηση του Κωστή Χατζηδάκη και του Γιώργου Στεργίου, θα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε με τους συμπολίτες μας για το που είμαστε σήμερα, που θέλουμε να πάμε και πως θα πάμε εκεί.

Από και πέρα όλα θα είναι πιο εύκολα…

Leave a Reply