Η ταχύτητα του κυβερνητικού έργου οφείλεται στην καλή προετοιμασία (video)

Η ταχύτητα του κυβερνητικού έργου οφείλεται στην καλή προετοιμασία (video)

Οι ταχύτατες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Κυβέρνησης, η γρήγορη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και η άμεση εξαγγελία των φοροαπαλλαγών ήταν το αντικείμενο της παρέμβασης του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μανώλη Γραφάκου στην Εκπομπή της ΕΡΤ 1 Αντιθέσεις της 25.7.2019 με τους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο.

Ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε πως οι αγορές δείχνουν ότι υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες για το μέλλον της χώρας τόσο σε επίπεδο μετοχών όσο και επιτοκίων.

Μειώνουμε με αυτόν τον τρόπο το κόστος δανεισμού, συνέχισε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ενώ παράλληλα με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ προσδοκούμε μεγαλύτερο ποσοστο εισπραξιμότητας του. Επίσης εξέφρασε την πεπεοίθηση ότι για το 2019 η Κυβέρνηση δε θα έχει πρόβλημα να πιάσει το στόχο του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα που έχει δεσμευθεί η χώρα.

Τέλος όσον αφορά το Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών και την υπόθεση Πολάκη, ο Μανώλης Γραφάκος υποστήριξε πως ο νόμος θα αλλάξει, αλλά και όπως ισχύει σήμερα δεν καλύπτει την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού δεν αποτελεί άσκηση υπουργικού καθήκοντος η παράνομη καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με το Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.