Η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή αφήνει χειρότερη κατάσταση από αυτή που παρέλαβε

Η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή αφήνει χειρότερη κατάσταση από αυτή που παρέλαβε

Στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, αφήνει τα πράγματα σε χειρότερη κατάσταση από ότι τα παρέλαβε το 2014, τόνισε ο Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, σε συνέντευξη του στο One Channel και στην εκπομπή One Direct Weekend της 25.8.2019.

Συνέχισε επίσης λέγοντας πως η ιδεοληψία και της απερχόμενης κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής που αποχωρεί και η αντίδραση στα ΣΔΙΤ, έχει οδηγήσει την Αττική στο να μην υπάρχει σχεδιασμός σήμερα.

Όσον αφορά τα τα νέα δεδομένα που θέλει να φέρει στην ανακύκλωση η νέα κυβέρνηση, αλλά και για τον καφέ κάδο ο Μανώλης Γραφάκος, είπε: «Το απόρριμμα που θαύεται στη χωματερή της φυλής κοστίζει» και συμπλήρωσε πως «το υπόλειμμα από τις τροφές, αν το βάλει κανείς στον καφέ κάδο, που είναι το μεγάλο μας στοίχημα, θα έχει μηδέν κόστος».

“Εμείς λοιπόν αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι αρχικά να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να βοηθήσουμε τους Δήμους να πετύχουν υψηλά ποσοστά ανάκτησης και ανακύκλωσης και επίσης σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, να προχωρήσουμε το σχεδιασμό που είναι απαραίτητος προκειμένου να δημιουργηθούν οι μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν τόσο από ΣΔΙΤ, όσο και από το ΕΣΠΑ. Η βούληση υπάρχει, το εργαλεία υπάρχουν και θα κάνουμε ότι πρέπει προκειμένου να μην αφήσουμε σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής”, κατέληξε ο Μανώλης Γραφάκος.