Η απάντηση στη διαπλοκή

Home / Uncategorized / Η απάντηση στη διαπλοκή
Η απάντηση στη διαπλοκή

Η σημερινή κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία, εκτός των άλλων,  για να χτυπήσει τα συστήματα διαπλοκής και το παλιό και άρρωστο κατεστημένο. Στην ουσία όμως, προσπαθεί με άγαρμπο τρόπο να εγκαταστήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, περιφρονώντας τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είχε κανένα ηθικό ενδοιασμό προεκλογικά, να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με μεγαλοεκδότη, που δημόσια στοχοποιούσε, παρουσία μιας γάτας Ιμαλάϊων. Στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση επιχειρηματίας με βοσκοτόπια προσπάθησε να αποκτήσει κανάλι. Ο Υπουργός Άμυνας, μιλά με ισοβίτες και συνδιαλέγεται με εμπόρους όπλων, ενώ Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας που στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση, εισβάλει οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο γιατί αδικήθηκε η ομάδα του. Ο μοναδικός δε φόρος που μειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο φόρος των καζίνο. Δεν φαίνεται αυτός να είναι τρόπος ώστε η κυβέρνηση να πολεμήσει τη διαπλοκή.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι το παρελθόν ήταν αγγελικά πλασμένο. Πάντα ο επιχειρηματικός κόσμος προσπαθούσε να αποκτήσει καλές σχέσεις με την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Σύμμαχός του σε αυτό, το μεγάλο παρεμβατικό κράτος. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχουμε την εργαλειοποίηση μιας νέας γενιάς «ολιγαρχών» προς όφελος της κυβέρνησης, σε ένα παιχνίδι χωρίς όρους και κανόνες.

Η Ελλάδα όμως δεν είναι μία δημοκρατία “μετασοβιετικού”  τύπου και δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να καταρρεύσουν οι θεσμοί και η διάκριση των εξουσιών στην χώρα μας. Έχουμε σήμερα μία κυβέρνηση που παρεμβαίνει προκλητικά στη Δικαιοσύνη, που αποπειράται να ελέγξει τις ανεξάρτητες αρχές, να επιβληθεί στην ενημέρωση συκοφαντώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβιβάσει την χώρα από την κατηγορία των ευνομούμενων χωρών, είναι η μείωση του κράτους. η καθολική εφαρμογή των νόμων και η ενίσχυση των θεσμών της Δημοκρατίας.

Σε αυτή τη λογική επιβάλλονται κανόνες σταθεροί για όλους. Οι επιχειρηματίες πρέπει να ξέρουν το πλαίσιο, να έχουν ασφάλεια δικαίου, να έχουν απλό, καθαρό και σταθερό φορολογικό σύστημα. Δεν μπορούν, να αισθάνονται ότι η εξουσία για τους ίδιους κάνει εξαιρέσεις και για κάποιους άλλους δεν κάνει. Είναι επιτακτική ανάγκη οι κανόνες να επιβληθούν σε όλους χωρίς καμία διάκριση.

Στον αθλητικό τομέα επιβάλλεται η πλήρης εφαρμογή όλων των προβλέψεων της αθλητικής νομοθεσίας. Καμία διάκριση και ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές.

Απόλυτη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι η διαφάνεια, και η νομιμότητα παντού. Όχι μόνο εντός των ελληνικών γηπέδων, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής. Χωρίς διακρίσεις και χωρίς εξαιρέσεις.

Η χώρα τους επόμενους μήνες θα μπει σε μία μακρά προεκλογική περίοδο όπου θα κυριαρχήσουν υψηλοί τόνοι με ευθύνη της κυβέρνησης. Η αποτυχία της σε όλους τους τομείς και η ανάγκη της να διαφοροποιηθεί από την πολιτική που η ίδια εφαρμόζει, θα την οδηγήσουν  στην υιοθέτηση ακραίων και διχαστικών συμπεριφορών. Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών δεν θα είναι απλά η οικονομική πορεία και προοπτική της χώρας, αλλά παράλληλα η λειτουργία της Δημοκρατίας και η διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Δεν πρέπει να αφήσουμε την πατρίδα μας να μετεξελιχθεί σε μια τριτοκοσμική χώρα.  Και για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει να μειώσουμε τη βασική αιτία της διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητας. Το μεγάλο και παρεμβατικό κράτος, λάφυρο στις βουλές των κομματικών κατεστημένων.