Έτοιμοι για επιστροφή στην κανονικότητα

Home / Άρθρα / Έτοιμοι για επιστροφή στην κανονικότητα
Έτοιμοι για επιστροφή στην κανονικότητα

Πολλοί συμπολίτες μας, απογοητευμένοι από τις διαψεύσεις των προσδοκιών τους τα τελευαία χρόνια, ρωτούν καλόπιστα: έχει η Νέα  Δημοκρατία σχέδιο για την επόμενη μέρα; Είναι αυτό το σχέδιο ρεαλιστικό; Απαντά στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας ή είναι μία ακόμα έκθεση ιδεών;

Πιστεύω ότι καλές προθέσεις έχουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα κοινά. Όμως η πραγματικότητα των τελευταίων ετών στην πατρίδα μας δείχνει ότι μόνο οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.

Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα πρέπει να έχει συγκεκριμένο στόχο, να ενσωματώνει τις εμπειρίες του παρελθόντος, να είναι μετρήσιμο και κοστολογημένο και να λαμβάνει υπόψη του τα πραγματικά δεδομένα. Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα πρέπει να έχει στόχο να κάνει την ζωή των πολιτών καλύτερη.

Στόχος της χώρας μας πρέπει να είναι η αύξηση του εθνικού της πλούτου και μέσα από αυτή, η αύξηση του εισοδήματος και την ευημερίας των πολιτών.

Έτσι λοιπόν για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα του πλούτου είναι ο στόχος της κυβερνητικής μας πρότασης. Η Ελλάδα του πλούτου που θα προέλθει μόνο αν δώσουμε περισσότερες ελευθερίες και ευκαιρίες στους πολίτες της να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Αυξάνοντας  τον βαθμό της πολιτικής και της οικονομικής ελευθερίας, αλλά μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής αλληλεγγύης. Με μείωση του κράτους στην οικονομία, με μείωση ρόλου του κράτους στην κοινωνία, στη συνέχεια με αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων. Ένα κράτος που δεν θα έχει στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα του (με δανεικά), αλλά ένα κράτος που θα βοηθά την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, ένα κράτος δίπλα στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι το μεγάλο ζητούμενο της επόμενης μέρας και οι νέες δουλειές θα προκύψουν από τον ιδιωτικό τομέα.

Δουλειά των πολιτικών είναι να διαμορφώσουν το πλαίσιο εκείνο ώστε όλα τα παραπάνω να γίνουν πράξη.

Στην Ελλάδα της επόμενης μέρας δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις χωρίς επιχειρηματίες.  Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη με την επιχειρηματικότητα στο στόχαστρο, με δυσβάσταχτη φορολογία και τη γραφειοκρατία μόνιμο εμπόδιο σε κάθε επενδυτική προσπάθεια.

Στην Ελλάδα της επόμενης μέρας, με άλλα λόγια δεν χωρά ο κρατισμός και το πελατειακό κράτος.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι αποτέλεσμα ενός ανοικτού διαλόγου με την κοινωνία και τους φορείς της, με την παραγωγική Ελλάδα, με την γενιά του brain drain, με τους πιο αδύναμους, τους ανέργους, τα θύματα της κρίσης.

Στα 7 θεματικά προσυνέδρια και με όπλο το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοργανώσαμε ένα ευρύ, ανοικτό διάλογο για τις προγραμματικές μας θέσεις. Χωρίς προκαταλήψεις ακούσαμε ανθρώπους εκτός κομματικών μηχανισμών, ανθρώπους που η πολιτική του χθες τους είχε αφήσει στο περιθώριο. Ακούσαμε ανθρώπους που είχαν να πουν πράγματα και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βγάλει την πατρίδα μας από την κρίση.

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Συνθέτουμε τις βέλτιστες δυνατές ευρωπαϊκές πρακτικές, τις ανάγκες της πατρίδας μας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε μία φιλελεύθερη προοπτική για την οικονομία και την κοινωνία.

Στόχος τους προγράμματός μας είναι να μειώσει το κράτος και την παρέμβασή του στην κοινωνία και στην οικονομία και έτσι να αυξήσει την ελευθερία των πολιτών και των επιχειρήσεων να παράξουν νέο πλούτο, με έμφαση φυσικά στην εξωστρεφή οικονομία. Όλες οι προτάσεις από τα προσυνέδριά μας και όλες όσες θα ακουστούν στο συνέδριο, εξυπηρετούν ακριβώς αυτό το στόχο.

Όλες οι προτάσεις του κυβερνητικού μας προγράμματος είναι μετρήσιμες, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες.

Δραστική μείωση γραφειοκρατίας, κοστολογημένες μειώσεις δαπανών, μειώσεις φόρων, νέες επενδύσεις, νέες δουλειές και ευημερία, είναι οι σταθμοί κατά σειρά που θα μας φέρουν ξανά στο δρόμο της σταθερής ανάπτυξης.

Ο δρόμος της αλήθειας, του πραγματισμού και του πολιτικού ρεαλισμού είναι για εμάς μονόδρομος.

Στόχος μας είναι, όχι μόνο να αλλάξουμε κυβέρνηση, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.