Έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον και τις νέες γενιές η ταφή απορριμμάτων

Έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον και τις νέες γενιές η ταφή απορριμμάτων

Αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον η συνέχιση της ταφής απορριμμάτων σε τόσο μεγάλα ποσοστά στη χώρα μας. Aυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος σε παρέμβαση του στην ΕΡΤ 1 και στην Εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της 24.10.2019.

Ανέλυσε επίσης τα σχέδια του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την επόμενη 4ετία, λέγοντας ότι στοχεύει αφενός με την εισαγωγή του καφέ κάδου να ανέβουν τα ποσοστά ανάκτησης των οργανικών αποβλήτων από το 5% που είναι σήμερα στο 12-15% και αφετέρου με τη διεύρυνση της ανακύκλωσης να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης από 20% που είναι σήμερα στο 30%.

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τις περιφέρειες και τους δήμους για την δημιουργία υποδομών και την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού για την επίτευξη των παραπάνω, μία διαδικασία που εξ ολοκλήρου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Υπογράμμισε τέλος, ότι το Υπουργείο είναι σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια Αττικής και περιμένει τις σχετικές προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τον ΧΥΤΑ Φυλής.