Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητα σου – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (16-24 Νοεμβρίου 2019)

Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητα σου – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (16-24 Νοεμβρίου 2019)

Για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (16-24 Νοεμβρίου 2019) που έχει σαν κεντρικό σύνθημα “Άλλαξε τις συνήθειες σου – Μείωσε τα απόβλητα σου” μίλησε ο Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ 1 με τους δημοσιογράφους Θάνο Σιαφάκα και Νίνα Κασιμάτη.

Ο Μανώλης Γραφάκος μεταξύ άλλων τόνισε πως αυτή η Εβδομάδα έχει συμβολικό χαρακτήρα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ο στόχος όλων θα πρέπει να είναι να καταργήσουμε σε λίγα χρόνια τον πράσινο και τον αλουμινένιο κάδο που έχουμε στις γειτονιές μας και χρησιμοποιούμε κατά κόρον σήμερα και να περάσουμε στον μπλε κάδο κυρίως για τα ανακυκλούμενα και τον καφέ κάδο που θα μπει σύντομα στη ζωή μας και θα είναι για τα βιοαπόβλητα (τροφές, κλαδιά και άλλα κηπαία).

Ο Μανώλης Γραφάκος σε άλλο σημείο της συνέντευξης του είπε χαρακτηριστικά:

“Ας βάλει ο καθένας μας στόχο να στέλνει λιγότερα απορρίμματα στον πράσινο κάδο, να στέλνει δηλαδή λιγότερα απορρίμματα για ταφή.

Η μάχη της ανακύκλωσης είναι μάχη καθημερινή. Καθημερινά πρέπει όλοι στο σπίτι μας να δίνουμε τη μάχη της ανακύκλωσης και εν τέλει να αλλάξουμε τις συνήθειες μας”.

“Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή μας, για την καθημερινότητά μας, για το περιβάλλον να αλλάξουμε αυτές τις συνήθειες”, κατέληξε ο Μανώλης Γραφάκος.