Τι καλύτερο μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ

Φεβρουάριος 17, 2019


Δημοσιεύθηκε Εφημερίδα Νέα Σελίδα - 17.2.2019

Σε πολλούς πολίτες υπάρχει το ερώτημα: «Τι καλύτερο θα κάνει η Νέα Δημοκρατία για μένα και την οικογένειά μου από το ΣΥΡΙΖΑ»; «Μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μου και την ποιότητα ζωής μου»;

Είναι εύλογα ερωτήματα. Όμως η απάντησή τους είναι σαφής και καθαρή. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει τον κρατισμό στη χώρα (που σαφώς και η ίδια έχει ευθύνη για τη μεγέθυνσή του), αντιθέτως με το ΣΥΡΙΖΑ που ενισχύει το κράτος και το ρόλο του. Αυτή είναι η πολύ μεγάλη μας διαφορά, διαφορά αντίληψης για τον τρόπο που η κοινωνία μπορεί να προχωρήσει. Εμείς γνωρίζουμε ότι έτσι όπως είναι δομημένο το κράτος, με τον παρεμβατικό του ρόλο στην κοινωνία και την οικονομία, με το υψηλό του κόστος που καλύπτεται από την εξίσου υψηλή φορολογία των πολιτών, η χώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Αυτό το κράτος είναι από τη φύση του μεγάλο και γραφειοκρατικό και αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα τη εξωστρεφή. Όταν ο κόσμος προχωρά και εκσυγχρονίζεται, όταν τα άλλα κράτη μέσα από το δημόσιο τομέα τους στηρίζουν της ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους, εμείς με το σημερινό κράτος που έχουμε, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον κρατισμό στο πολιτικό του DNA. Αν μειώσει το κράτος θα έρθει σε αντίθεση με την πολιτική του φύση. Για αυτό άλλωστε και κάνει ότι μπορεί να το μεγαλώσει. Ενδεικτικά αναφέρω:

 

 

Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ είναι κρατιστές και δεν πρόκειται να αλλάξουν, δεν πρόκειται να μειώσουν το κράτος. Το αντίθετο μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία θα το αυξάνουν.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται ότι η ανάπτυξη της χώρας περνά μέσα από ένα άλλο κράτος. Μέσα από ένα μικρότερο, αλλά καλύτερο δημόσιο. Βασική μας αρχή είναι να μειώσουμε το ρόλο του κράτους στην κοινωνία και την οικονομία. Για αυτό είμαστε φιλελεύθεροι. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα καταφέρουμε να φέρουμε ανάπτυξη στη χώρα. Άρα το ξερίζωμα του κρατισμού, είναι αναγκαία προϋπόθεση για εμάς, ώστε να πάρει ξανά η οικονομία εμπρός. Με μικρότερη γραφειοκρατία, μειωμένους και σταθερούς φορολογικούς συντελεστές, σαφές πολεοδομικό πλαίσιο, συνθήκες ασφάλειας της χώρα και πανεπιστήμια μέσα στην οικονομία και την αγορά, απαλλαγμένα από τις δαγκάνες του κρατισμού, είμαστε σίγουροι ότι θα φέρουμε νέες επενδύσεις στη χώρα, θα αυξήσουμε την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, θα φέρουμε πίσω τα δυνατά μυαλά της πατρίδας μας που έφυγαν στο εξωτερικό.

Μικρότερο και καλύτερο κράτος, σημαίνει ανάπτυξη, σημαίνει αύξηση του εθνικού μας πλούτου, άρα αύξηση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής όλων μας.