Φανταστείτε τι θα γίνει με το Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Απρίλιος 6, 2019


Δημοσιεύθηκε Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής - 7.4.2019

Έχουμε και λέμε για την πολιτική που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο, όπως λέει, να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα:

Με όλα αυτά που έκανε ο κ. Τσίπρας, η χώρα το 2018 είχε ανάπτυξη 1,9%! Φυσικά και υπάρχει εξήγηση για το γεγονός. Είναι η αύξηση της αγοραστικής δύναμης σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο την τελευταία τετραετία 2015 – 2018, όπου η Ευρώπη αναπτύχθηκε με 9,3% και η παγκόσμια οικονομία με 13,2%. Είναι η απλή θεωρία στα οικονομικά, αυτή της προσφοράς και της ζήτησης. Αυξάνεται η ζήτηση από το εξωτερικό, αυξάνονται οι εξαγωγές και ο τουρισμός.

Όμως οι επενδύσεις που εκτός από τα χρήματα των επενδυτών (που κι αυτά αυξάνονται), χρειάζονται και κίνητρα, χρειάζονται σχέδιο και κυρίως σοβαρό, ευέλικτο και όχι ακριβό κράτος, είναι καθηλωμένες. Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό στη χώρα ανήλθαν μόλις σε 20,4 δισ. ευρώ το 2018. Αναπολούμε τα 63 δισ. ευρώ του 2007…

Αν με όλα αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα είχε ανάπτυξη περίπου 2%, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν εκλεγεί Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Όταν δηλαδή:

Με άλλα λόγια όταν γίνουμε μια φυσιολογική, κανονική χώρα του δυτικού κόσμου.

Πιστεύω λοιπόν με βάση τα παραπάνω, αν σήμερα οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι κοντά στο 2% με τον κ. Τσίπρα Πρωθυπουργό, τότε οι επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, θα δώσουν εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γρήγορα ορατούς σε όλους. Θα δώσουν γρήγορα σημαντική αύξηση του εθνικού μας πλούτου, που θα φέρει αύξηση των εισοδημάτων σε όλους τους Έλληνες και βελτίωση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής, κυρίως εκείνων που επηρεάστηκαν περισσότερο αρνητικά από τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Η χώρας μας έχει δυναμική. Αυτή την εμποδίζει ο κ. Τσίπρας και ο κρατισμός του. Αυτή τη δυναμική θα απελευθερώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη μείωση του κρατισμού. Αυτή θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα ενάρετο οικονομικό κύκλο ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας και ευημερίας για τον ελληνικό λαό.