Τα «αντίμετρα» και το πως βαπτίζουμε το κρέας, ψάρι

Ιούνιος 6, 2017


Δημοσιεύθηκε www.parapolitika.gr

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη μέτρων λιτότητας (που μάλιστα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση σε ότι αφορά τους στόχους) περίπου 4,9 δισ. ευρώ, χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς να φαίνεται λύση για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. Παράλληλα η «πετυχημένη» διαπραγμάτευση μας υποχρεώνει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022!!

Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να εξωραΐσει τα άσχημα αποτελέσματα που έφερε η διαπραγμάτευσή της, κάνει λόγο για τα περίφημα «αντίμετρα».

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Τα αντίμετρα δεν είναι τίποτα λιγότερο από το «αριστερό αμπαλάζ» μια αποτυχημένης διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα:
Τα μέτρα είναι τοις μετρητοίς ενώ τα αντίμετρα είναι επί πιστώσει. Και αυτό γιατί η εφαρμογή των αντιμέτρων προϋποθέτει τρία βασικά προαπαιτούμενα:

Για να έχουμε αίσθηση του μεγέθους του ψεύδους, η Κυβέρνηση προβάλλει το συνολικό ποσό των αντιμέτρων που λέει ότι θα εφαρμοστούν το 2019, ύψους 2 δισ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί, μόνο αν το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 φτάσει στο 4,7% του ΑΕΠ! Τέτοια πλεονάσματα δεν έχουν ούτε οι πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη.

Ο μόνος τρόπος να πετύχει η κυβέρνηση όλα τα παραπάνω είναι να στραγγίξει ακόμα περισσότερο την πραγματική οικονομία επιβάλλοντας μακροχρόνια λιτότητα σε μικρομεσαία στρώματα, για να επιστρέψει στο τέλος ως φιλεύσπλαχνη ένα μικρό μέρος σε επιδόματα, και συσσίτια.

Πρόκειται για αλλαγή μοντέλου κοινωνίας, πρόκειται για απίστευτη κοροϊδία…

Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μια ιδιότυπη επιτροπεία διαρκείας με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και με ανοχή των πιστωτών μας. Με το μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, η χώρα εξακολουθεί να διατηρεί τις παθογένειες που μας έφεραν μέχρι εδώ.. Κανένα μέτρο δεν αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία, κανένα μέτρο δεν περιορίζει τον κρατισμό, το ρόλο και το κόστος του, κανένα μέτρο δεν βοηθά τον επαγγελματία και τον επιχειρηματία μα παράξει πλούτο…

Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, μία επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή κυβέρνησης, πριν τα προβλήματα καταστούν άλυτα. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να επιτύχει αυτό που χρειάζεται η χώρα. Στροφή στην επιχειρηματικότητα, πάταξη κρατισμού, μείωση φόρων, προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέες δουλειές και αύξηση της ευημερίας των πολιτών. Πρέπει γρήγορα οι πολίτες να επιλέξουν το δρόμο που επιθυμούν. Να επιλέξουν αν θα παραμείνουμε στο τέλμα και τη μιζέρια ή αν τελικά θα φύγουμε εμπρός εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας και των κατοίκων της.


Αφήστε μια απάντηση