Καθαρές απαντήσεις, τολμηρές μεταρρυθμίσεις

Ιανουάριος 7, 2018


Δημοσιεύθηκε Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής - 07.01.2018

Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε, εισάγοντας τις ακόλουθες τέσσερεις σημαντικές, για κομματικά συνέδρια καινοτομίες:

  1. Εκτός από τους συνέδρους, παρακολούθησαν τις εργασίες πλήθος παρατηρητών, πολίτες στην ουσία εκτός ΝΔ που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά της.
  2. Παράλληλα, στο χώρο του Συνεδρίου, διοργανώθηκε, το Κοινωνικό Συνέδριο, με θεματικές που αφορούσαν κοινωνικά θέματα όπως προστασία της οικογένειας, ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία, εθελοντισμός, δράσεις για τα άτομα με αναπηρία κ.α.
  3. Δόθηκε στα μέλη και στους συνέδρους, ο οικονομικός απολογισμός της ΝΔ και τα αποτελέσματα της προσπάθειας για οικονομική εξυγίανση που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2016.
  4. Στο Συνέδριο στήθηκαν κάλπες. Όχι όμως για την εκλογή οργάνων, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά για να απαντήσουν οι σύνεδροι σε πραγματικά διλλήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, συνδιαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό τις προτάσεις της ΝΔ για την Ελλάδα του αύριο.

Αν κάποιος μελετήσει τις απαντήσεις που δόθηκαν θα διαπιστώσει ότι τα απλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται, με τρόπο σαφή, υπέρ των τολμηρών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα για την οριστική έξοδο από την κρίση και την οικονομική και θεσμική αναδιοργάνωση της.

Οι απαντήσεις που δείχνουν ένα ξεκάθαρο νέο δρόμο είναι:

H βάση της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε πιο προωθημένες απόψεις από αυτέρς που διατυπώνουν τα στελέχη του κόμματος στο δημόσιο διάλογο, δείχνοντας η κοινωνία είναι πολλές φορές πιο μπροστά από τους «επαγγελματίες» του χώρου. Οι απόψεις που εκφράστηκαν μέσω των απαντήσεων στα διλλήματα πολιτικής απηχούν σε ένα πλειοψηφικό κομμάτι των πολιτών που ξεπερνά τα στενά κομματικά μας όρια. Αυτό τον κόσμο πρέπει να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία, υιοθετώντας ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις όπως επιτάσσουν η κρισιμότητα των στιγμών και η αίσθηση του καθήκοντος που φέρει ο καθένας από εμάς.