Η ΑΔΕΔΥ εμποδίζει την παραγωγικότητα στο Δημόσιο

Σεπτέμβριος 4, 2017


Δημοσιεύθηκε Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (3-8-2017)

Πριν λίγες μέρες με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει την αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Μάλιστα διαπιστώνει ότι: «η αξιολόγηση είναι πλήρως συνδεδεμένη με τις συνολικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο, τα νέα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του δημοσίου και τη δημιουργία του μικρού επιτελικού κράτους». Σε αυτά, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων διαφωνεί, αντιδρά και αντιστέκεται…

Νομίζω ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει. Είναι εγκλωβισμένη στον κόσμο της, σε ένα κόσμο που πλέον δεν υπάρχει.

Βρίσκεται σε αυτή τη θέση, διότι έχει ξεχάσει κάποια αυτονόητα. Της θυμίζουμε λοιπόν ότι:

Τι θέλει λοιπόν η κοινωνία από το δημόσιο; Ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες. Θέλει τη βοήθεια του δημοσίου να αυξήσει την παραγωγή της και μέσα από αυτή την παραγωγή, να αυξηθεί ο εθνικός πλούτος και η κοινωνική ευημερία.

Τα τελευταία 35 χρόνια, το δημόσιο με τον τρόπο που λειτουργούσε κάθε άλλο παρά βοηθούσε την αύξηση της παραγωγής του ιδιωτικού τομέα. Υπάρχουν μάλιστα πολλές περιπτώσεις που έκανε ακριβώς το αντίθετο. Τολμώ επίσης να πω, ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει βιώσει απαράδεκτες συμπεριφορές ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων, που κάθε άλλο παρά καταλάβαιναν ότι έπρεπε εκείνη τη στιγμή να εξυπηρετήσουν τον εργοδότη τους.

Ας καταλάβει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, ότι τα ψέμματα πλέον τελείωσαν. Λεφτά δεν υπάρχουν. Λεφτά θα υπάρξουν αν παράξει ξανά ο ιδιωτικός τομέας. Και ο δημόσιος τομέας πρέπει να μεταβληθεί σε αυτό που δεν θέλει η ΑΔΕΔΥ. Δηλαδή να γίνει αποτελεσματικός, παραγωγικός, μικρότερος με κράτος επιτελικό που θα διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων, την ασφάλεια και ελευθερία των πολιτών.

Η αξιολόγηση είναι η διαδικασία εκείνη που θα αλλάξει, προς όφελος της κοινωνίας, το αναποτελεσματικό μας κράτος. Στόχος της είναι να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των δημοσίων λειτουργών, άρα και την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα του δημοσίου.

Όμως η αξιολόγηση για να είναι πλήρης πρέπει απαραίτητα να ακολουθεί τη διαδικασία της στοχοθεσίας και να ακολουθείται από ένα σύστημα:

Από αυτή την εξέλιξη, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, που κάνει καλά τη δουλειά της, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, φοβάμαι ότι εκφράζει το χθες. Έτσι πλέον είναι μεγάλη η ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων, που αντιλαμβάνονται τη νέα πραγματικότητα, να γίνουν οι ίδιοι καταλύτες της αλλαγής. Να επιδιώξουν την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητάς τους, των συναδέλφων τους και του δημοσίου τομέα συνολικότερα. Είναι ευθύνη τους, οι ίδιοι να απομονώσουν τις φωνές του χθες, που έχει οδηγήσει στη σημερινή απαξίωση του δημοσίου και των υπαλλήλων του, στα μάτια των πολιτών.

Στόχος μας πρέπει να είναι το ξερίζωμα του κρατισμού και ο περιορισμός του ρόλου του κράτους. Και αυτό το νέο και μικρότερο κράτος να γίνει αποτελεσματικό χωρίς την περιβόητη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, που όλοι ξορκίζουμε.

Για την Κυβέρνηση, δεν έχει νόημα να ειπωθεί το οτιδήποτε. Θερίζει η κα Γεροβασίλη, ότι έσπειρε τόσα χρόνια ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως που η αξιολόγηση είναι προαπαιτούμενο για την παραμονή της στην εξουσία, κόπτεται… Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει κάτι που δεν πιστεύει…